Lång-DM i Godegård

  • 15 sep 2024

I otroligt skönt septemberväder startade 48 Roxare på DM-Lång som arrangerades av Tjällmo-Godegård där målplatsen var belägen strax söder om Godegård.

Dagens terräng var verkligen utmanande. Fin löpbarhet varierades med mer tunglöpta partier, dessutom fanns det både gott om tunga backar och snåriga grönområden. Flera Roxenlöpare vittnade om att detta var en av de tuffare tävlingarna hittills under året.

Resultatmässigt fick vi ett par pallplatser i ungdomsklasserna genom syskonen Larsson, Sofia 3:a i D12 och Lukas 3:a i H16, och en pallplats i juniorklassen genom Moa Pihlström 2:a i D18. Dessutom fick vi 5 DM-vinster genom Sören, Anna-Stina, Jenny, Inger och Charlotte. Roxen visade också en bra bredd genom att ha löpare från Inskolningsklass ända upp i 85-års klassen.

Dock var det ett par saker som det pratades en del om under tävlingen, dels var det en väldigt lång kö till toaletten vid målplatsen, speciellt i ett tidigt skede när de flesta ville gå till start (och det fanns ingen toalett vid starten), dels var duscharna minimala där det t ex i herrduschen bara fick plats ca 5-10 personer åt gången. Det fungerade ändå med tanke på att det var så fint väder, men där hade man nog tänkt lite fel.

Johan Larsson i en spurt-pose

Själv var jag nöjd att ta mig runt 6.4 km i den här tunga terrängen. Gjorde inte några kontrollmisstag  förutom ett hjärnsläpp till första där jag inte fick ihop stigen och kraftledningen. Får skylla lite på ringrostighet. Trots allt tyckte jag att det var ett trevligt DM där både fysik och teknik behövdes för att bemästra de roliga och utslagsgivande banorna.

Vid pennan,  Jan Asketun