Rapport från Natt-DM 2024

  • 14 sep 2024

Att vara ute på natten fredagen den 13:e avskräckte inte ett antal Roxare, som passade på att springa nattorientering i utkanten av Söderköping.

Individuella nattävlingar är ju, tyvärr i mina ögon, ganska sällsynta numera. De finns om man är beredd att resa, men i Östergötland är det endast Natt-DM. 22 Roxare startade, och glädjande var cirka hälften juniorer eller yngre.

Stefan Nideborns avslutning i H45.

Söderköpings OK bjöd på ganska fin terräng, där det gick att springa både rakt på och runt på de många stigarna som fanns i närområdet runt deras klubbstuga. Dock behövde man ju inte springa både rakt på och runt på samma sträcka...

Avslutningen gick i en smal men kuperad skogskorridor, som trots att den inte var så bred bjöd på orientering in till mål.

De äldre och yngre delade sedan lika på pallplatserna, där favoriten i H50, Sören Påledal, tog hem ännu ett DM-tecken. Nils Nedfors i H40 tog OK Roxens andra seger.

Favoriten Sören före start.

Syskonen Lukas och Sofia Larsson blev silver respektive bronsmedaljör i H16 och D12. Brons blev det även för Moa Pihlström i D18 och Felix Nideborn i H16. Grattis till DM-tecknena. 3:or, utan DM-medaljer, blev Björn Bingerud och Anders Lillieström i H45 respektive H55.

I den sistnämnda klassen var det jämt mellan OK Roxen-löparna, där alla placerade sig på platserna 3 till 6 inom 4 minuter. Alla klubbens resultat finns på Eventor.

Nedtecknat av Erik Helander