USM i Härnösand 30/8-1/9

  • 7 sep 2024

image: USM i Härnösand 30/8-1/9

En trio H15-grabbar rapporterar från en rolig resa till USM där sju ungdomar från OK Roxen deltog. 

Vi åkte buss till Uppsala o sov på hotell torsdag till fredag. På morgonen fick vi äta smarrig hotellfrukost innan vi åkte vidare upp till Härnösand.

När vi kom fram så skulle vi in i karantän inför sprinten. Och sedan sprang vi sprinten i Härnösand centrum och det var kul. Östergötlands bästa orienterare blev Edwin Otterborg på en nionde plats i H16 och Josefine Cederholm på en sjunde plats i D15. Sen gick vi tillbaka till skolan för att sova.

Efter vi har sovit vaknade vi och åt frukost. Efter frukosten åkte vi buss ut till tävlingen. Väl på långdistansen i fin terräng fick Östergötland tyvärr ingen topp 10 plats. Men det stoppade oss inte för att springa stafetten bra på söndagen. Så på morgonen packade vi våra väskor och begav oss ut på tävlingen för att få revansch i den fina träningen.

Där fick första laget en sjätte plats på stafetten med först Inna Ignatieva, Lukas Larsson, Josefine Cederholm och sist men inte minst Nils Johnsson. Stockholm vann stafetten, de kom på första och andra plats.

De var lasagne till lunch. Sen traska vi tillbaka till bussen och begav oss tillbaka hemåt med en middagspaus i Uppsala. De va en lång, händelserik men framför allt rolig resa. När vi kom hem sent på kvällen var det bara bums i sängen med ett glatt humör för de flesta.

Skrivet av H15-grabbarna Lukas, Ivar & Hugo