Fina resultat på årets stafett-DM

  • 27 aug 2024

image: Fina resultat på årets stafett-DM

2024 års DM-stafett gick av stapeln söndag 25/8 i Bankekind, sydost om Linköping

LOK var arrangörsklubb. Dagen bjöd på mest sol, lite vind och enstaka regnskurar. Terrängen var växlande med en del lättlöpt skog där vi kunde följa tydliga höjder. Utmaningen kom i form av en mörkgrön och riktigt tät skog som testade förmågan att hålla riktning och koll på avstånden. De yngre klasserna passerade en stor åker där de visade pigga ben och fin koll på riktningen.

Flera klubbmedlemmar placerade sig högt upp i resultatlistan. I klass D12 gratulerar vi silvermedaljörerna Ebba Gising, Elsa Axin, Sara Hallin, Astrid Hörberg och Sofia Larsson. Jämnåriga pojkgänget i H12 tog en bronsplakett: Olle Ljungdahl, Nils Konradsson, Melker Nedfors och Folke Nedfors. I D14 har vi glada silvermedaljörer i form av: Alva Tunemar, Tuva Sandh och Greta Ljungdahl.

I klasserna för äldre ungdomar och seniorer ser vi flera fina resultat och gratulerar särskilt vinnarna i H150: Henrik Marmelid, Anders Lillieström och Sören Nilsson Påledal.

https://eventor.orientering.se/Events/ResultList?eventId=43965&groupBy=EventClass

Jag sprang mitt livs andra stafett och slog av den speciella stämningen. Det är extra mycket förväntan innan starten går, och vilken häftig känsla det är att stå där och bli påhejad av sina klubbkompisar. En bom i skogen känns extra tung när man springer för laget, men så kul att sen få defilera i mål när sista lagkompis stämplat sista kontrollen! De stora grönpartierna var en rejäl utmaning för mig som annars undviker såna och hellre springer en lååång omväg.

När jag minglat runt på tävlingsplatsen har jag förstått att både silver- och bronsplaketter är oväntat tunga. Ibland underlättar det att hålla dem med munnen...

Vi ses på tävlingarna i höst!
/Anniken Gustafsson, OK Roxen, Vidingsjö