Götalandsmästerskapen på Gotland

  • 18 aug 2024

image: Götalandsmästerskapen på Gotland

Den 16-18 augusti avgjordes årets GM på Gotland där det var många ungdomar från OK Roxen i Östergötlands trupp. 

På fredagen sprangs GM-sprinten inne i Visby, många tyckte det var roligt men svårt med alla avspärrningar. TC var på en friidrottsarena precis utanför ringmuren.

Efter att alla östgötar var i mål åkte vi buss till ett studentboende där man var indelade 2-4 pers i var rum. Det var ett bra boende nära havet (och en Ica). 

Dag två var det långdistans i Hide med flera topp fem-platser av ÖOF, bland annat både en första och andra plats i D14 av Agnes Nygren och Ella Engvall. 

På söndagen var det stafett och Östergötland ställde upp med 9 ungdomslag och 5 juniorlag vilket juniorerna var glada över. De hade fått med sig många nu när det var på Gotland. Lucas Berggren tog in andralaget på en fjärdeplats. I detta lag var Line Nideborn med och kom tvåa på sin sträcka! Även ungdomslagen fick bra placeringar då vi hade två lag topp tjugo. I ena laget var det Lukas Larsson som körde sista sträckan och i det andra var det Felix Nideborn. Tyvärr blev förstalaget felstämplat :( 

Lördagen och söndagen var på samma ställe och hade då väldigt liknande terräng. Det fanns mycket skogsvägar och stigar att springa på men när man väl var inne i skogen var det tufft i allt grönt och taggbuskar. Men det fanns även flera gula områden som var lätta att orientera sig på. 

Det har varit en rolig helg på Gotland med fint väder och fina solnedgångar.  Klockan 16.20 gick färjan mot Oskarshamn där vi sedan åkte vidare med buss hem till Linköping.

Rapporterat av 
Greta Ljungdahl och Alva Tunemar