Reportage från årets Distriktsmatch

  • 7 aug 2024

image: Reportage från årets Distriktsmatch

Årets Distriktsmatch mellan 13-16-åringar från Södermanland, Värmland, Örebro län och Östergötland genomfördes i Linköping den 6-7 augusti. 

Totalt deltog cirka 100 ungdomar varav 9 från OK Roxen. Den individuella långdistansen sprangs i stenig och kuperad terräng söder om Linköping. Jobbigt, men Lukas lyckades ändå med att bli trea i H15. 

Efter långdistansen åkte vi tillbaka med bussen till Valla folkhögskola. Där bodde vi i rum på olika höga luftmadrasser. D13, D15 och D16 delade rum medan D14-tjejerna fick ett eget rum. H13 och H15 delade rum medan H14 och H16 fick egna rum. Lyxigt för dem!

På kvällen hade ledarna fixat femkamp och vi delades in i olika lag med andra distrikt. Till maten bjöds det på hamburgare med potatis (inte pommes...). Även lite macka till kvällsfikat var gott.

Ledarna hade bestämt att vi skulle sussa sött på kudden kl. 22.30, MEN....

Nästa morgon var många trötta och vissa åt frukosten lite senare än andra. Efter frukosten var det dags för sprint-stafett i Vallastaden. En del tyckte banan var svår, medan andra tyckte den var lätt. Bästa östgötalag kom på en andraplats med bl a Lukas i laget.

Vid alla ÖOF-resor springer man i Östergötlands röda tävlingsdräkter och såklart målas man snygg i ansiktet också.

Sammanfattningsvis en kort, men rolig Distriktsmatch! Nu laddar vi för GM på Gotland. Team Östergötland vann totalen. Dvs vi var bäst!

Rapporterat av Linnéa och Saga