Fint Ungdomens 10mila i Fotskäl

  • 4 aug 2024

image: Fint Ungdomens 10mila i Fotskäl

Första helgen i augusti avgjordes Ungdomens 10mila i Fotskäl, ca 3 timmar väster om Linköping. OK Roxen ställde upp med lag i både HD14- och HD20-klasserna. 

Under fredagskvällen med start klockan 17 sprangs HD14-stafetten där 80 lag deltog. I Roxens lag sprang Jakob, Sofia, Olle, Alva, Shanti och Greta. Efter fyra sträckor och bra kämpainsatser slutade laget på plats 41. Vädret var fint med sol och blå himmel vilket kom att ändras under natten.



Vid 02:45 gick starten för HD20-stafetten där Roxen ställde upp med två kombinationslag ihop med TGOK. Stafetten inleddes med tre längre nattsträckor där alla stod för stabila och bra insatser. Under sträcka fyra började det ljusna även om lampan behövdes för att se på kartan. Med ljuset kom också en tjock dimma som bäddade in hela arenan. Sträcka 5 var en parallellsträcka men efter lite återbud blev det bara en löpare per sträcka i våra lag.

Sträckorna 5 till 8 var korta och snabba sträckor där även folk började vakna på arenan. Sträcka 8 och 10 var tjejsträckor, medan sträcka 9 bara fick springas av killar. Här hade vi lite äldre tjejer och killar eftersom banorna var lite svårare. Lagen slutade slutligen på plats 50 och 62 av 78 lag. En stabil och bra insats av oss.

Terrängen var ganska typisk ungdomens 10mila terräng med mycket ledstänger blandat med en del grönt och sten. På kartan var det som ett stort berg med en del släntorientering. På natten upplevdes terrängen som pinnig medan på dagen ganska fin.


Vi sov i militärtält alldeles intill arenan så alla hörde tydligt när starten gick. Som vanligt fanns det pizza att äta hela dygnet men även havregrynsgröt till Fannys stora lycka.

Sammanfattningsvis en rolig helg som bjöd på utmanande orientering och mycket umgänge. 

Rapporterat av Jacob Påledal